Humus vzw|

Menu

STEMSCHOT: jazz meets hiphop

Een live band, een handvol MC’s en veel liefde voor het woord. Dat zijn de Stemschot Sessies, een groovejam voor jazz en hiphop die op regelmatige basis doorgaat in Bar Lume te Gent.

Wietse van Daele, ook wel gekend als Shockproof, een van de MC’s die hiphop op de kaart zette in Mechelen met zijn PT crew, selecteert voor elke editie enkele special guests die het beste van zichzelf geven in een unieke set. Zij worden hierin bijgestaan door de muzikanten van Okkupeerder. Giovanni Baudonck is de tweede vaste MC van de band. Hij brengt teksten in de andere landstaal: het Frans. Na de voorbereide set is er steevast een open mic waar lokaal en Vlaams talent kan tonen wat het in huis heeft.

Hiphop is al lang geen nieuw fenomeen meer: urban culture, performance, engagement en taalgevoel vonden elkaar in de underground in een genre dat stilaan mainstream werd. Ons vermoeden dat de toekomst van de literatuur weleens het podium zou kunnen zijn werd bevestigd in 2016 toen de Nobelprijs Literatuur naar Bob Dylan ging. Met Stemschot willen wij tonen dan hiphop levend en wel is, en ook in Vlaanderen literaire kwaliteiten heeft.

Pics: Loïc Meulenberg (c)